stregtegning af mor med baby i vikle - slyngevejledning

3 trin til en sund bækkenbund

Kender du de 3 trin til en sund og velfungerende bækkenbund?

Det er smart at gå frem efter disse 3 trin, hvis du vil have en sund bækkenbund, der holder tæt når den skal.

Kender du trinene?

 

1) Find bækkenbunden og skab kontakt til den.

I løbet af graviditet og fødsel påvirkes bækkenbunden meget og det kan være svært at få kontakt til den, særligt i den første tid efter fødslen. Simpelthen fordi nervesignalerne i bækkenbundsområdet ændres, hvilket får hjernen til at nedprioritere kontakten med disse muskler.

Du kan ikke træne en muskel som hjernen har slukket for eller ikke kan kommunikere med. Derfor skal du først have styr på kontakten mellem hjerne og bækkenbund.


Gør sådan: knibeøvelser er gode til at genskabe kontakten. Men mange kvinder har svært ved at knibe eller bliver i tvivl om de gør det rigtigt.

Derfor er det smart at udnytte specifikke øvelser, der aktiverer hjernens motoriske programmer og skaber kontakt - uanset om du kan mærke at du kniber. (Dette er min foretrukne metode fordi den virker for næsten alle😍 - på online forløbet STRONGER lærer du at bruge netop denne metode)

 


2) Træn bækkenbunden.

Når du træner bækkenbunden er det vigtigt at du ikke KUN kniber. Det kan nemlig være et problem hvis du kniber for meget eller spænder konstant i bækkenbunden, for på den måde udtrættes bækkenbundsmusklerne og de får sværere ved at arbejde.

Du får en velfungerende bækkenbund når du træner den sammen med resten af kroppen. Der er et tæt samspil mellem mavemuskler, vejrtrækningsmuskel og bækkenbunden, - det er godt at udnytte i træningen.


Gør sådan: Bækkenbunden skal strækkes, aktiveres og arbejde under varierede belastninger for at blive stærk og velfungerende. Du kan træne bækkenbunden på ufatteligt mange måder, men det er vigtigt at du bruger forskellige udgangsstillinger - fx rygliggende, maveliggende, stående på alle 4, siddende og stående. Det er også vigtigt at træne bækkenbunden mens du bevæger dig, da det ofte er i bevægelser at du har mest brug for den (fx når du hopper eller løber).

 


3) Brug bækkenbunden i hverdagen, så den automatisk bliver stærkere.

Bækkenbunden skal naturligvis bruges mange gange hver dag for at holde sig sund hele livet. Måske tror du, at man automatisk bliver inkontinent med alderen? Sådan behøver det ikke være, hvis du giver bækkenbunden gode vilkår.

Din bækkenbund skal aktiveres automatisk når der er brug for den. Men i starten kan den have brug for at blive mindet om at hjælpe til.


Gør sådan: brug bækkenbunden hver gang du rejser dig op, løfter, hopper, hoster, griner, går på trapper, nyser, leger med dine børn, danser eller bærer din baby. Du kan fx tænke på at knibe når du mærker et nys på vej. Gennem træning kan du lære bækkenbunden at arbejde automatisk, så du ikke behøver at koncentrere dig om at knibe.

Husk også at bækkenbunden skal strækkes og afspændes - så øv dig i at slappe af i bækkenbundsmusklerne. Når du ligger ned eller står på alle 4 er belastningen på bækkenbunden mindst. Derfor kan det være lettere at slappe af i bækkenbundens muskler i disse stillinger.

online forløbet STRONGER, lærer du alt hvad du har brug for, for at få en sund og velfungerende bækkenbund. Her guider jeg dig skridt for skridt, så du ved præcis hvad du skal gøre. På den måde bliver det trygt og overskueligt at få en stærk bækkenbund, der holder tæt.